Historia Special Opmaat tot de Oorlog

€8.95
SKU 105842

In deze achtste uitgave "1933-1938" gaan we terug naar de periode voordat de Tweede Wereldoorlog begon. Deze uitgave in het eerste deel van een chronologische serie die vanaf wordt geveold rondom de Tweede Wereldoorlog. Verzamel alle delen!

1933: Hitlers klim naar de macht; het derde rijk is geboren
1934: De nacht van de Lange Messen; eerste bloedbad van de nazi's
1935: Jodenhaat wordt wet
1936: De processen van Moskou; Stalin laat zijn officieren doden
1937: De invasie van China; Japan verovert zijn buren
1938: De Anschluss; Oostenrijk wordt Duits

Op voorraad

Andere klanten kochten ook

‘Oorlog is de beste opvoeding van de Duitse jeugd,’ zei Adolf Hitler in 1933. Vanaf 1936 bewapende hij zijn land tot de tanden: Bijna de helft van de staatsuitgaven ging naar het leger. Oostenrijk ondervond als eerste de Duitse expansiedrift aan den lijve, en Hitler beleefde een persoonlijke triomf toen de inwoners van het land in 1938 voor de zogeheten Anschluss – de inlijving bij Duitsland – stemden. Ondertussen, aan de andere kant van de wereld, liep Japan zijn buurlanden met zijn moderne leger onder de voet. Een wereldoorlog was in de maak.

Deze speciale uitgave is de achtste in een serie specials van Historia 'Oorlogen & Veldslagen' en de eerste in een chronologische serie over de Tweede Wereldoorlog. Met meeslepende verhalen, uitgebreide tijdbalken, gedetailleerde kaarten en prachtige foto's worden de belangrijkste slagen en andere beslissende momenten uit de oorlogsgeschiedenis belicht.

De specials zijn een musthave voor iedereen die zich interesseert in geschiedenis en oorlogen in het bijzonder. Eerder verscheen deel 1 'De Bloedbladen van WOII', deel 2 'D-Day - De grootste invasie aller tijden', deel 3 'WOI - Aan het front loert de dood', deel 4 'De Koude Oorlog', deel 5 'Het Derde Rijk', deel 6 'De Strijd om de Stille Oceaan', deel 7 'Successen op het slagveld'. Verzamel ze allemaal!